• Plná zodpovednosť za chod kuchyne.
• Zostavovanie, vylepšovanie a pravidelné obmieňanie jedálneho lístka.
• Príprava kalkulácií na výrobu pokrmov.
• Zodpovednosť za kvalitu a kvantitu podávaných jedál.
• Dodržiavanie správnych technologických a kvalitatívnych postupov podľa európskych štandardov a dodržiavanie predpisov HACCP, evidencia HACCP
• Príprava technologicky a vedomostne náročnejších jedál.
• Organizovanie práce podriadených kuchárov a pomocných síl v kuchyni.
• Organizovanie prác s ohľadom na prípravu denného menu, á la carte a prípadných akcií
• Zodpovednosť za skladové zásoby surovín a ich objednávanie.
• Dohľad nad správnym aranžovaním a estetikou podávaných jedál.
• Súčinnosť pri tvorbe rozpisu zmien pre podriadených
• Zvládanie stresovo náročnejších situácií a ich riešenie
• Učenie a školenie menej zdatných kolegov a pomocného personálu
• Vytváranie sezónnych jedálnych lístkov, eventových ponúk (balíky, bufety a pod.)
• Spoluzodpovednosť za ekonomické výsledky hospodárenia podniku, hľadanie efektívnych spôsobov na dosiahnutie kladných výsledkov